Roekebinde

jeugdkorps de roekebinde van muziekvereniging harmonie beetgum

De Roekebinde is het jeugdkorps van Muziekvereniging Harmonie. Hierin spelen de jeugdige muzikanten en worden ze voorbereid om te spelen in het Harmonie orkest. De naam Roekebinde is ontleent aan de bijnaam van de inwoners van Beetgum, welke sinds jaar en dag “roeken” worden genoemd.

Schoolproject

In samenwerking met basisscholen in Beetgumermolen heeft de muziekvereniging het zogenaamde schoolproject. Het doel hiervan is om de kinderen zoveel mogelijk met muziek in contact te brengen en het werven van nieuwe leerlingen voor de vereniging. In groep 7 krijgen de kinderen muziekles. De school zorgt voor de accommodatie en muziekstukken, vereniging Harmonie Beetgum zorgt voor de muziekinstrumenten. Tijdens de lessen worden de beginselen van de muziekleer en blaastechniek eigen gemaakt. Talenten kunnen doorstromen naar een aparte muziekklas.

Bij concerten van de Harmonie mogen de leerlingen laten horen wat ze hebben geleerd. In het volgende schooljaar is er de mogelijkheid om het muziekdiploma A te halen. Dit allemaal onder professionele begeleiding van de muziekvereniging.