Uitje Grote Keizer

Gisteravond hebben wij de aftrap van het nieuwe seizoen gehad: een uitje naar de Grote Keizer in Leeuwarden! 
Om zes uur begon de avond met een heerlijk buffet waar werkelijk van alles te krijgen was. De chef-koks namen onze bordjes met rauwe groenten en ongebakken kip stukjes in en roerbakten deze in grote pannen waar de vlam letterlijk in de pan sloeg! Er is gezellig bijgekletst door iedereen en langzamerhand kwamen er al leden met heerlijke toetjes rond de tafel zitten. Van donuts en stukken appeltaart tot je eigen softijsje maken en een grote kop cappuccino: niks was te gek.

Daarna werd het tijd voor het serieuzere werk: bowlen. 
De groepjes mochten we zelf indelen en het werd duidelijk dat er een aantal waren die dachten zichzelf tactisch te hebben ingedeeld. Gerrit had zichzelf met Nanne in een team vol vrouwen gezet en dacht: ‘Dit doe ik wel even’. Als we hem op zijn woord moeten geloven had hij vandaag zijn dag niet en ‘giet it oars altiid folle better’. In zijn team behaalde hij samen met Christina van der Bijl een gedeelde vierde plaats waar hij niet geheel tevreden mee was. Volgend jaar weer een kans Gerrit! Verder viel het op dat een aantal leden (uit dezelfde familie) uitzonderlijk goed waren. Wij verdenken ‘de Dijkstra’tjes’ er dan ook van dat zij een gezamenlijk familie-abonnement hebben bij de bowlingbaan. Waarom?
Klaas Dijkstra heeft van de mannen het hoogst gescoord (143 punten) en Tialda heeft bij de vrouwen de topscore weten te behalen (108 punten). Christie haalde met 86 punten een mooie tweede plaats. Dit kan toch bijna niet anders dan dat zij hun familiedagen altijd op de bowlingbaan doorbrengen? Al met al super gedaan en van harte gefeliciteerd! 

Na deze uitputtende en spannende activiteit was het tijd om de gladde bowlingschoenen weer uit te trekken, nog één drankje te doen en weer huiswaarts te keren. Het was een prachtig begin en we kijken uit naar de rest van het jaar!