Harmonie Beetgum nieuws D&S zomer 2017

Optreden Harmonie Beetgum op muziekkapel Grou

Op woensdagavond 21 juni 2017 stond onze laatste korpsrepetitie voor de zomerstop gepland.

Zoals gebruikelijk maken we daar elk jaar een speciale avond van. Tialda & Christie hadden bedacht om een concertje op de muziekkapel in Grou te geven. Geniaal idee natuurlijk!

Op die mooie zomeravond van 21 juni reed een ieder op eigen gelegenheid niet naar Beetgumermolen maar naar Grou. Om 19.00 uur zat iedereen klaar om daar een tiental nummers op het mooie pleintje in het centrum van Grou te spelen. We speelden uiteraard ons kaatsdagenrepertoire. U moet dan denken aan Grease, James Bond Theme, Sun is Shining en Pak maar m’n hand.

Onze dirigente Christina wilde in uiterste concentratie gaan inzetten…..om als eerste nummer de Mars Prestige te spelen. Ho, zei Gerrit! “Ik haw de bril net op”. Dat is lastig Gerrit. Gelukkig had hij zijn bril niet vergeten. Na onze eerste mars stroomde het plein langzaam vol. Menige toerist op de fiets of met rollator kwam aangelopen om op het plein te kijken en te luisteren naar onze leuke populaire muziek . Er waren zelfs toeristen die haalden hun campingstoeltje uit de auto en die gingen er ff lekker voor zitten.

Nadat we het laatste muzieknummer hadden gespeeld, werd Hidde nog even in het zonnetje gezet.

Hij was net 80 jaar geworden. Dit wilden we als korps niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het is wel een pluim waard Hidde dat u nog steeds uw partijtje meeblaast. Ook Christina werd hartelijk bedankt voor al haar inzet voor een hele drukke periode met activiteiten, extra repetities met het jeugdkorps en het grote korps. Beide kregen mooie bloemen cadeau.

Aansluitend zijn we toen met z’n allen gaan borrelen en hebben we gezellig met de hele ploeg op het terras van Restaurant “Amicaal” nog gegeten. Super gezellig was dat. Om 22.45 uur gingen we weer huiswaarts. Ondergetekende werd netjes thuis in Dronrijp afgezet en Wilma zei “vergeet je muziektas niet Jouke?” Ojee, die stond nog op de muziekkapel. Na één telefoontje naar het restaurant werd de tas door één van de vriendelijke serveersters gevonden en kon Jouke toch rustig gaan slapen. Tenslotte wil ik Tialda & Christie nog voor het organiseren van dit uitje bedanken.

Yes, ze zijn geslaagd. De toppers van Harmonie! Vier geslaagden op de saxofoon.

Voor twee jonge leerlingen was dit hun eerste muziekdiploma.

Janne Nauta slaagde voor A met 49 punten en Anne Marije slaagde voor A met 41 punten. Geweldig gedaan meiden.

Sandra vd Meer speelt trombone. Zij wilde wel eens een ander instrument proberen, ze koos voor de saxofoon, en in zeer korte tijd behaalde zij het B diploma met 49,7 punten.

Jelma vd Werf speelt op de bugel. Ook zij wilde graag proberen om op de saxofoon te spelen. En zij slaagde voor het C diploma met 54 punten met lof. Van harte gefeliciteerd dames, geweldig.

De zomervakantie is weer voorbij. Het nieuwe schooljaar is begonnen en ook de muzieklessen op school en in “Ons Huis” onder leiding van meester Syde.

Het A-korps heeft in de zomermaanden niet stil gezeten. Dinsdag 1 augustus was onze eerste repetitieavond na de zomerstop. Nog even het programma voor de Aldmeierspartij in Hitzum doornemen. Op zaterdag 5 augustus stonden we om 9.15u opgesteld voor de optocht. Alle parturen liepen met hun vaandels achter de muziek aan naar het kaatsveld.

’s Middags speelden we op de tent. Daarna kwamen de Van Aismadagen. De muziekcommissie had weer prachtige muziek bij elkaar gezocht. De Van Aismadagen en Hitzum vallen ieder jaar in de vakantieperiode. Dat is nogal puzzelen met de bezetting van de diverse secties. We konden niet zonder slagwerkers en gelukkig waren Sietse Klaas en

Johannes bereid om deze taak op zich te nemen. We konden ook niet zonder de belangrijke melodie op de altsaxofoon. Maar ja, ook Tialda en Niene wilden wel even op reis. Gelukkig waren er genoeg 1ste bugelblazers en zo kon Jelma, met haar nieuwe C diploma op zak, direct als saxofoniste aan de bak.