Harmonie Beetgum nieuws in D&S april 2017

Nieuwsbericht D&S april 2017

Hier weer even wat nieuws van Harmonie Beetgum. We hebben ons voorjaarsconcert  gespeeld in de Molewjuk, op zaterdagavond op 25 maart. Helaas is Tetman nog niet voldoende hersteld om met ons mee te blazen. Maar gelukkig kon hij er wel bij zijn om naar ons te luisteren. Het jeugdkorps speelde ook, het was een mooi stukje muziek. Ook de kinderen van groep vijf van het schoolproject van de Martenaskoalle hebben meegedaan. Dat klonk prima, allemaal enthousiaste kinderen. Eerst speelden ze een stukje met de cd mee. En daarna enkele stukken samen met het korps, zoals Power Rock! 

Wij hebben als try-out het stuk “Three Klezmer Miniatures” gespeeld. Een moeilijk stuk met veel wisselingen in tempo en dynamiek. We waren niet ontevreden over het resultaat. Volgens mij kon  het publiek het wel waarderen. We hebben nog even tijd om flink te oefenen voordat we naar het O.N.F.K. in Drachten gaan. Na de pauze speelden we muziekstukken die niet op het programma vermeld stonden. Met opzet, want het was de bedoeling dat het publiek vragen ging beantwoorden. Dus niet lui achterover hangen om van de muziek te genieten. Nee, werk aan de winkel. Presentatrice Gryt had allerlei quiz vragen op een briefje gekregen. Jelma noteerde welke tafel een punt verdiend had met het juiste antwoord. Nou, dat viel niet mee want de organisatoren hadden behoorlijke pittige vragen bedacht. De prijs was een zak paaseieren, samen delen! We sloten af met het muziekstuk “Counting Stars”, die melodie bleef nog uren in je hoofd zingen, heerlijk. 

8 april organiseert de muziekfederatie een jeugdfestival in samenwerking met Constantia. Dit wordt gehouden in Menaam. De locatie is het gymlokaal. We beginnen ’s morgens om 9 uur met de solisten en ‘s middags komen de jeugdkorpsen aan de beurt. Publiek is altijd welkom. Dus noteer de datum.

De site van Harmonie Beetgum is weer helemaal up-to-date. Hier kunt u de laatste nieuwtjes lezen. Ook kunt u foto’s van de diverse activiteiten van Harmonie Beetgum bekijken. Dus kijk op harmoniebeetgum.nl, want daar worden alle wetenswaardigheden geplaatst.